اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

فرهنگی، هنری، مذهبی، علمی و...

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج


 اهمیت مشاوره پیش از ازدواج:اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

 اکثر زوج‌ها به مراسم ازدواج خود، بیش‌از اصل ازدواج‌شان اهمیت می‌دهند! باتوجه به آمار بالای طلاق به نظر می‌رسد آن‌ها برای حفظ زندگی مشترک با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند. زوج‌هایی که به آخر خط می‌رسند، از نظر روانی احساس امنیت نمی‌کنند و علاوه بر مشکلات خارجی با مشکلات داخلی نیز مواجه‌اند. باتوجه به هزینه‌ای که برای ترتیب دادن یک مراسم عروسی می‌کنید آیا عاقلانه نیست که کمی هم به فکر تقویت رابطه‌ی خود با همسرتان باشید؟!

بسیاری از نامزدها خود را آماده ازدواج می‌دانند و شاید تا حد زیادی نیز حق داشته باشند؛ ولی آن‌ها غالباً مشکلات پیش‌رو را درنظر نمی‌گیرند. به زوجین اکیداً توصیه می‌کنیم تا حد امکان زندگی مشترک خود را به خوبی آغاز کنند تا مجبور به کمک گرفتن از مشاوران نشوند. اگر آن‌ها به چند نکته توجه کنند در آینده مشکلات کمتری خواهند داشت، ولی زوجین چرا به مشاوره پیش از ازدواج نیاز دارند؟

به شش مورد زیر توجه کنید:

▪ تقویت مهارت‌های ارتباطی

 «شنیدن مؤثر» و قابلیت «دادن حق به دیگران» از مهارت‌هایی است که اکثریت مردم از آن‌ها بی‌بهره‌اند. شما می‌توانید مهارت‌های گفتاری و شنیداری خود را تقویت کنید، مسئله‌ای که یکی از مهم‌ترین جنبه‌های امنیت روانی میان زوجین محسوب می‌شود.

 ▪ بحث در مورد انتظارات

 زوجین معمولاً درمورد نقش خود در مسائل مختلف مذاکره نمی‌کنند، از جمله در مورد شغل، مسائل مالی، کارهای خانه و...؛ یادتان باشد بحث کردن در مورد انتظارات، باعث کمتر شدن مشکلات می‌شود.

 ▪ آموختن مهارت‌های حل مشکلات

 هیچ کس نمی‌خواهد به وجود مشکل در زندگی زناشویی اعتراف کند. واقعیت این است که مشاجره، طیف گسترده‌ای را دربر می‌گیرد، از اختلاف‌نظر در مورد این‌که چه کسی سطل زباله را بیرون بگذارد تا مسائل جدی. با آموختن مهارت‌های لازم می‌توان از میزان مشاجرات و در نتیجه طلاق کاست.

 ▪ شناخت باورهای معنوی

 برای برخی از زوجین این مسئله چندان اهمیتی ندارد؛ ولی برای سایرین این‌طور نیست. تا زمانی که در مورد باورهای معنوی بحث شود، مشکلی پیش نمی‌آید. یادتان باشد این‌گونه باورها برروی مسائل مختلف زندگی زناشویی تأثیر می‌گذارد.

 ▪ شناخت مسائل ریشه‌ای

 ما از والدین خود نکات زیادی می‌آموزیم. اگر یکی از زوجین در محیطی پرتنش بزرگ شده باشد، باید این مسأله واکاوی شود. زوجینی که این مسئله را نادیده نمی‌گیرند، بهتر به حل مشکلات می‌پردازند.

 ▪ صحبت در مورد اهداف شخصی، ازدواج و خانواده

 تعجب‌آور است که اکثریت زوج‌ها راجع به اهداف خود با یکدیگر حرف نمی‌زنند و شاید بتوان گفت این مسئله ابداً به ذهن‌شان خطور نمی‌کند! بحث کردن در مورد اهداف، اثرات مثبت زیادی دارد. چرا در مورد آینده با همسرتان حرف نمی‌زنید؟ دوست دارید در پنج سال آینده به کجا برسید؟ ترجیح می‌دهید پس‌از چند سال صاحب فرزند شوید؟ چند فرزند می‌خواهید؟ شما می‌توانید در زمینه‌های مختلف با همسرتان حرف بزنید. در هرصورت، لزومی ندارد مشاوره پیش‌از ازدواج طولانی باشد.

 البته درمورد زوج‌هایی که اختلاف‌نظر زیادی دارند این روند می‌تواند طولانی‌تر شود. فراموش نکنید سرمایه‌گذاری برروی این مسئله اهمیت زیادی دارد و می‌تواند یک زندگی زناشویی سعادت‌مند را تضمین کند.

مشاوره قبل‌از ازدواج؛ چرا و چگونه؟

یکی از راه‌های انتخاب درست همسر و بررسی شرایط کسی که برای ازدواج در نظر گرفته‌ایم، مشاوره پیش از ازدواج است.

پیدا کردن کسی که بتواند یک عمر همراه و همسر باشد، اولین و مهم‌ترین قدم ازدواج است. خیلی‌ها می‌گویند دیگر نمی‌شود به هرکسی اعتماد کرد و انتخاب همسر بسیار سخت شده است. اما با وجود همه مشکلات و تغییر سبک های زندگی و پیچیده شدن آدم‌ها، بازهم می‌شود با راه‌های مناسب انتخاب درست داشت.

یکی از راه‌های انتخاب درست همسر و بررسی شرایط کسی که برای ازدواج در نظر گرفته‌ایم، مشاوره پیش از ازدواج است. کاری که چندان در کشور ما فراگیر نشده و جدی گرفته نمی‌شود. اما اگر درست و به‌موقع مشاوره پیش از ازدواج را انجام دهیم، می‌توانیم زندگی بهتری داشته باشیم و جلوی انتخاب‌های اشتباه را بگیریم. مراکز مشاوره زیادی در شهرهای مختلف کشور فعال هستند و روان‌شناسان و مشاوران سعی می‌کنند افراد در آستانه ازدواج را راهنمایی کنند. در کنار مشورت بزرگترها، عشق و علاقه، شرایط اقتصادی و خانوادگی، باید خانواده‌ها نگاه جدی‌تری به مشاوره هم داشته باشند.

چرا مشاوره؟

مشاوره قبل از ازدواج در نگاه برخی افراد جامعه، یک کار فانتزی و لوکس محسوب می‌شود! به همین دلیل بسیاری از افراد با مراجعه به مشاوره به نکات ارائه شده توجهی نکرده و تصمیم خود را عملی می‌کنند و بعد از ازدواج و با مراجعه مجدد به مشاوره، از کار خود ابراز ندامت می‌کنند. ازدواج موفق، به سادگی به دست نمی‌آید. نمی‌توانید با همین اخلاق و روحیاتی که امروز در زندگی مجردی و در خانه پدر و مادر دارید، سر زندگی مشترک بروید. باید آموزش ببینید و مهارت‌های لازم را کسب کنید. مشاور بهتر از هر کس دیگری می‌تواند شما را راهنمایی کند. چون:

1. متخصص این کار است؛ سال‌ها در این باره درس خوانده، با اصول کار آشناست و می‌تواند شخصیت شما و نامزدتان را بر اساس اصول علمی تحلیل کند.

2. هیچ سوگیری و جانب‌داری خاصی ندارد؛ در حالی که مشورت گرفتن از دیگران ممکن است با سوگیری آن‌ها نسبت به شما یا یک موضوع خاص همراه باشد.

3. با تجربه است؛ موردهای زیادی با ماجراها و مشکلات متعدد دیده و می‌تواند شما را در جریان مشکلات احتمالی بعد از ازدواج قرار دهد.

چه زمانی باید به مشاور مراجعه کرد؟

مشاوره باید در زمان مناسبی انجام شود تا تأثیرگذار باشد. مراجعه به مشاوره زمانی که هنوز هیچ صحبتی بین افراد نشده است، مناسب نیست؛ و در مقابل، مراجعه افراد به مشاور بعد از مدت‌ها حرف زدن و رابطه داشتن و شکل گرفتن علاقه هم، تأثیر چندانی ندارد. به همین دلیل بهترین زمان برای مراجعه به مشاور، وقتی است که شما و طرف مقابل حداقل ۸ تا ۱۰ساعت درباره مسایل مختلف گفت‌وگو کرده‌اید و در مراحل اولیه آشنایی هستید. بعضی از روان‌شناسان هم معتقدند که این مشاوره باید قبل از انتخاب فرد انجام شود. یعنی اگر قصد دارید ازدواج کنید، پیش‌از هر انتخاب و اقدامی به مشاور مراجعه کنید، خودتان، نیازها و انتظارات‌تان را درست بشناسید و با کمک راهنمایی‌های مشاور و خودشناسی دقیقی که پیدا کرده‌اید، همسر مناسب را پیدا کنید.

مشاوره، شرط لازم ازدواج

شاید خودتان با مشاوره رفتن مشکلی نداشته باشید؛ اما باید بدانید که بسیاری از افراد هنوز ضرورت این مشاوره‌ها را حس نکرده‌اند و گاهی با آن مخالف هستند. اگر دوست دارید زندگی کم‌دردسر‌تری داشته باشید و با انتخاب اشتباه، خودتان و دیگران را دچار مشکل نکنید، برای مشاوره پیش از ازدواج را یکی از شرط‌هایتان اعلام کنید.

مشاوران اگر نیاز باشد از خانواده‌ها هم دعوت می‌کنند تا در جلسات حضور داشته باشند. اگر جریان مشاوره خوب پیش رود، در نهایت ۳ تا ۴ جلسه یک و نیم ساعتی کافی است؛ اما گاهی نیاز به جلسات بیشتر دارید. پس صبور باشید و با مشاور همراهی کنید.

در کلاسها شرکت کنید

آموزش پیش‌از ازدواج شامل یک بسته آموزشی و کسب سلسله مهارت‌های قبل از ورود به عصر جدید زندگی است که با هر نوع الگوی ارتباطی با والدین، دوستان و همکاران متفاوت است.

آموزش پیش‌از ازدواج یعنی این‌که فرد مهارت گفت‌وگو، حل مسئله، مدیریت هیجان، کنترل خشم، مهارت مدیریت ارتباط خانواده‌ها (که هم‌اکنون بزرگترین مشکل جوانان است) را یاد بگیرد. مشاوره پیش‌از ازدواج، علاوه بر ارائه آموزش به جوانان، استانداردهای لازم برای ازدواج دو فرد از جمله تطابق‌ها و ویژگی‌های سنتی، فرهنگی، تحصیلی، اقتصادی، قومی و قبیله‌ای، مذهبی و اعتقادی را ارائه می‌دهد.

مشاور چه کار میکند؟

کار مشاور ازدواج در یک کلام، در این سه حوزه خلاصه می‌شود:

٭ روشن ساختن ملاک‌هایی که برای داشتن یک انتخاب مناسب در ازدواج ضروری هستند.

٭ بررسی آمادگی طرفین برای ازدواج.

٭ بررسی تطابق و تناسب شخصیتی طرفین در ازدواج. در مشاوره‌های پیش‌از ازدواج معمولاً خلق و خو و شخصیت دو طرف مورد بررسی قرار می‌گیرد و مشخص می‌شود این دو نفر تا چه اندازه از این نظر با هم هماهنگ و همسان هستند. زیرا همان‌طور که همیشه گفته‌ شده، تفاوت در سن، تحصیل و فرهنگ با آموزش مدیریت می‌شود؛ اما تفاوت‌های شخصیتی و خُلقیِ معنادار با هیچ آموزشی مدیریت نمی‌شود. از طرفی مشاور بررسی می‌کند که دو طرف به رشد عقلی و جسمی ازدواج است رسیده‌اند یا نه؟

چند نکته مهم در مراجعه به مشاور

برای مشاوره حتماً به مراکز معتبر بروید و از قبل درباره مشاور مورد نظر تحقیق و پرس‌وجو کنید و مطمئن شوید که می‌تواند کمک‌تان کند. به سؤالات مشاور درست و با دقت جواب دهید.

چیزی را مخفی نکنید و اجازه بدهید مشاور با نکات واقعی درباره شما و روابط‌تان نظر بدهد.

ممکن است شما به فرد مورد نظرتان علاقه پیدا کرده باشید؛ اما اگر مشاور تشخیص بدهد که این فرد مناسب شما نیست، باید کمی جدی‌تر مسئله را بررسی کنید و حتی با وجود علاقه، از این ازدواج خودداری کنید.

منبع: سایت دانش‌نامه روان‌شناسی و علوم تربیتی

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: خانواده و زندگی، ،
نویسنده : اعضای فعال کانون
تاریخ : جمعه 17 ارديبهشت 1395
زمان : 13:38


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.